Stenson avbröt tävlingen på Bermuda och har fortfarande ont Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson kämpar mot smärta i foten

Uppdaterad
Publicerad

Under vårens lockdown i Florida började Henrik Stenson spela pickle ball, en racketsport lite lik padel men utan väggar, med vänner. Ett roligt nöje som nu riskerar hans chanser att göra bra ifrån sig på Masters på Augusta om två veckor.
– Vi är väl inte någon stor favorit i förhandssnacket, säger Stenson som kämpar med smärta i foten.

För två veckor spelade den svenske golfstjärnan pickle ball med bland andra, överraskningsvinnaren från British Womens Open, Sophia Popov.

– Jag fick problem med fat pad (hälkudden) under höger häl efter en landning, säger Stenson till SVT Sport.

– Det har inte blivit riktigt bra och när vi började gå längre sträckor förra veckan så var den sådär.

På Bermuda förra veckan tvingades svensken slänga in handduken under andra varvet. 

Tänker bita ihop

Stensons planer har ändå inte ändrats. Han tänker försöka att spela PGA-tävlingen i Houston till helgen. Tävlingen som är genrep till Masters, som flyttats från april till november.

–Jag är på väg till Houston nu. Jag vet inte om det känns samma eller bättre men det verkar mest vara smärta och att bita ihop om det går.

Det är inte bara fotskadan som gör Stensons start på Augusta något osäker. Han har spelat sparsamt i år och de gångerna han spelat har det inte gått särskilt bra.

– Chansen på Augusta är väl alltid en på 100 ungefär?, säger Stenson om hur han ser på den klassiska tävlingen.

– Lite spel och inget bra spel när vi spelat gör väl inte oss till någon stor favorit i förhandssnacket, erkänner svensken.

Augusta kommer kanske spelas längre

– Däremot tror jag mycket starkt på ”bäste svensk” i Masters, skämtar svensken.  

Det lär han bli. Han är nämligen ende blågul som peggar upp på Augusta. En tävling fylld med traditioner. Men som kommer spelas helt annorlunda i år, utan publik och på ”fel” årstid.

– Tror det kommer vara svalare, möjligtvis mjukare och spelas längre men vem vet, säger Stenson om Augusta i november.

– Jag har ju spelat träningsvarv utan publik förut så jag är ju van att se banan tom på folk men det blir ju onekligen inte samma look och atmosfär som vanligt. Det är ju konstiga tider och det gäller ju att bara göra vad som går med de förutsättningarna vi har.

Hälkudden eller fettkudden under hälbenet fungerar som en av kroppens effektivaste stötdämpare. När fettkudden överbelastas kan fettkudden trampas ut ofta med skadade bindvävssegment i hälen som bidrar till sämre funktion av hälkudden vid belastning. Hälsmärta är ett enormt vanligt förekommande problem i foten och uttrampade hälkuddar (fat pad syndrome) ett av de vanligaste hälproblemen. En uttrampad hälkudde kan effektivt behandlas med en stötdämpande hälkopp. Källa: Rehaboteket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer