• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Henrik Stenson är bäste svensk efter tre rundor på årets sista major. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson klättrade på tredje rundan

Världsåttan i golf, Henrik Stenson, klättrade till en delad 18:e plats inför sista rundan av PGA-mästerskapen. Även övriga svenskar ligger en bra bit från täten.

Stenson inledde tredje rundan med tre raka bogeys. Men genom tre birdies på slutet, totalt fyra under dagen, fick han sin andra raka 70-rond och är totalt ett över par. Det är många slag ifrån täten, men han klättrade i alla fall till en delad 18:e plats.

Stenson är bäste svensk efter tre dagars spel i årets sista majortävling. Alex Norén hade ingen bra dag på banan utanför Charlotte i North Carolina. Världsnian gick på 75 slag, 4 över par, och rasade ner till en delad 59:e plats på 5 över par totalt.

David Lingmerth gick på par för dagen och är på en delad 37:e plats. Han ligger på tre över par totalt.

Hemmaledning före japanen

Leder gör amerikanen Kevin Kisner på totalt sju under par, men bara ett slag bakom honom ligger landsmannen Chris Stroud och japanen Hideki Matsuyama.

– Jag hade chansen att dra ifrån, men gjorde inte det, säger en inte helt nöjd Kisner, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Matsuyama, som ledde tillsammans med Kisner efter halva tävlingen, siktar på att bli den förste japanen som tar hem en major.

– Jag är besviken över hur jag spelade i dag. Men jag är glad att jag bara är ett slag bakom och fortfarande har chansen, säger han till Reuters.

Den fjärde svensken i tävlingen, Jonas Blixt, tog sig inte vidare efter andra rundan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer