Stenson & Sjöström minns tillbaka på 2016

Fredag den 30 december sänds SVT Sports årskrönika. Årets bragdguldvinnare Henrik Stenson är huvudperson tillsammans med OS-drottningen Sarah Sjöström. Och de två har faktiskt tagit hem Radiosportens Jerringpris de senaste tre åren. ”Delad glädje är dubbel glädje, det har varit ett fantastiskt halvår”, säger Henrik Stenson till SVT Sport.

2016 Sjöström, 2015 Sjöström och 2014 Stenson så lyder de tre senaste årens vinnare av Radiosportens Jerringspris. Mycket talar för att Jerring-kampen för årets prestationer kommer stå mellan just Sjöström och Stenson på idrottsgalan i januari 2017.

Sarah Sjöström och Henrik Stenson kunde fira fantastiska triumfer 2016. I nyinspelade intervjuer blickar de tillbaka. Stenson främst på den den historiska triumfen i The Open i somras. En seger som han sedan även fick bragdguldet för. Sjöström minns förstås särskilt finalen på 100 meter fjärilsim på OS i Rio.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.