Foto: Bildbyrån.

Stenson om beslutet: ”Beklagar”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson beklagar att Svenska golfförbundet valt att inte förnya sitt samarbete med honom efter att han anslutit till LIV-touren.

– Självklart kommer förbundets beslut inte påverka vårt arbete med att utveckla junior- och paragolfen i Sverige, skriver han i ett uttalande.

Svenska golfförbundet (SGF) har valt att inte förnya samarbetet med Henrik Stenson på grund av dennes engagemang i den saudi-backade LIV-touren.

Nu ger Henrik Stenson sin syn på beslutet:

”Vi tackar SGF (Svenska golfförbundet) för samarbetet och önskar dem all lycka i framtiden och beklagar att mitt stora engagemang och ekonomiska stöttning genom Henrik Stenson Foundation inte längre är önskvärt”, skriver Henrik Stenson i en kommentar till SVT Sport.

SGF menar att spel i LIV-touren inte är förenligt med förbundets värdegrund och valde därför att inte förnya samarbetet inför nästa år.

Stenson har tidigare varit ambassadör för golfförbundets paragolf och han har även haft en juniortävling tillsammans med Fanny Sunesson. Förbundets beslut kommer inte att stoppa Stenson från att fortsätta engagera sig:

”Självklart kommer förbundets beslut inte påverka vårt arbete med att utveckla junior- och paragolfen i Sverige och vi ser fram emot att bjuda in till Stenson Sunesson Junior Challenge och Henrik Stenson Paragolf Challenge i sommar.”

KLIPP: Därför bryter förbundet med Stenson (22 september 2022)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer