Foto: TT

Stenson reste sig efter mardrömsstart

Uppdaterad
Publicerad

Han inledde dagen med en mardrömslik trippelbogey.

Men Henrik Stenson reste sig direkt, radade upp birdies, och med 70 slag i dag skuggar han alltjämt täten i Players Championship.

– Jag får ge mig själv bra betyg på kämpainsatsen, säger han efter rundan.

Henrik Stenson gick ut på fredagen fyra slag under par, två slag bakom ledarna, och planen var att fortsätta plocka placeringar in i helgen.

Men den svenske 42-åringen fick sämsta möjliga start på dagen. På sitt andra hål för dagen, ett par 5, skickade han utslaget ut i skogen till höger.

Med andraslaget spelade han fram sig på fairway, hade 125 meter kvar till flaggan, och såg ut att ha ridit ut stormen. Men sen kom ytterligare två grova missar. Först drog han en socket med korta tredje slaget i vattnet. Sen droppade han och slog kort i greenbunkern med sitt femte slag.

Ett bunkerslag och en tvåputt senare noterades han för åtta slag, en trippelbogey, och han föll omgående tillbaka till -1 totalt.

Satte nio meter lång birdie

Men i stället för att rasa ihop efter den tunga starten började Stenson rada upp birdies. På de fem efterföljande hålen gjorde svensken tre birdies och var tillbaka på par för dagen.

På sitt tiondes hål för dagen satte han en nio meter lång putt för ytterligare en birdie och på efterföljande par 5-hål satte han sin femte birdie för dagen innan han parade sig igenom resten av rundan för 70 slag i dag.

– Jag får ge mig själv bra betyg på kämpainsatsen. Rundan började ju extremt dåligt. Men efter ett par birdies kändes det som att jag lugnade ner mig lite. Det krävs att jag rycker upp mig lite för att jag ska vara med och slåss om det i helgen, säger Stenson efter rundan.

Det innebär att Stenson är -6 i tävlingen, fyra slag en klunga spelare på -10. Helt överlägsen under andra dagen var dock Webb Simpson som var elva slag under par för dagen och på väg mot banrekord när han slog i vattnet och sedan slutade dagen på 63 slag. Med det är han i ensam majestät på -15 inför lördagens spel.

Alex Norén föll tillbaka i resultatlistan och är efter andra dagen delad femma, sex slag efter Webb Simpson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.