Stenson spelar i Sverige nästa tre åren

Uppdaterad
Publicerad

Underskriften är inte där än men det finns långtgående planer och en överenskommelse mellan Europatouren och Henrik Stenson att svensken ska spela de närmsta tre åren.
– Han vill det och vi vill det, säger Europatourens tävlingschef Mark Casey till SVT Sport.

– Ja, det är inte omöjligt, det börjar brännas där, kommenterar Stenson själv med ett flin till SVT Sport efter tävlingens slut.

Henrik Stensons närvaro i en svensk Europatour-tävling är nästan omätbar. Intresset ökar enormt, sponsorer tillkommer och publiken köper biljetter. Det har hänt i år.

– En av uppgifterna för oss som är här är ju att inspirera nästa generation golfare. Det hoppas jag vi gjort denna veckan, säger Stenson själv ödmjukt om varför han vill förbinda sig till att spela i Sverige.

Och nu vill Europatouren försäkra sig om att det blir så även kommande tre åren. Och Stenson själv vill också. Därmed kommer det säkerligen presenteras ett sådant upplägg inom närmaste månaderna. Då kommer även nästa års spelplats presenteras och även hur det blir med planerna på en mixad tävling.

– Vi hoppas att detta är klart snart. Det skulle bara bra för oss, för Henrik och för den svenska golfpubliken, säger Casey till SVT Sport.

Stenson styr datumet för tävlingen

Men det är inte helt lätt att få hit de bästa svenskarna som spelar i USA, som Norén och Stenson. Datumen krockar gärna med tävlingar därborta. Till exempel blir det så att tävlingen nästa år inte kommer att spelas på varken Hills eller samma datum.

– Det blir nog lite tidigare, ja, säger Stenson, som om tävlingen legat kvar skulle ställas inför en krock med PGA-tourslutspelet.

Nu styrs alltså datumet för den svenska Europatour-tävlingen av dig? Det är ju stort...

– Ja, vi försöker hitta ett datum som passar – helt rätt, säger Stenson leendes.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer