Henrik Stenson slår ut på det fjärde hålet ett par tre under den tredje tävlingsdagen av The Masters på Augusta. Foto: TT

Stenson stabil i regnavbruten rond

Uppdaterad
Publicerad

Den tredje rundan av The Masters på Augusta fick avbrytas i 78 minuter på grund av ett häftigt regn. Henrik Stenson ser ut att avancera ganska ordentligt från den 21:a-plats han hade efter två rundor.

Den ende svensk deltagaren, Henrik Stenson, spelade stabilt, ungefär som sina tidigare två rundor och låg vid midnatt på delad 13:e plats efter att ha gått runt på 71 slag med -1 totalt (73-71-71). Det är 16:e året i rad han spelar i den exklusiva tävlingen med bara 88 deltagare.

Han hade en birdiechans med en femmetersputt på det 18:e hålet, utslag mitt på fairway, och grejade ett säkert par.

Justin Rose som lett från dag ett delade ledningen med japanen Hideki Matsuyama på -7. Engelsmannen spelade fem hål efter Matsuyama och hade då halva rundan kvar att spela i den första herrmajorn för året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet