Det går tungt för Henrik Stenson Foto: TT Nyhetsbyrån

Stensons formsvacka fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

– Jag betalar för missarna och gjorde inte tillräcklig bra grejor.

Orden kom i C Mores intervju efter ännu en dålig runda av Henrik Stenson i natt. Svensken är delad 104:a i Arnold Palmer invitational.

Henrik Stenson är inne i en rejäl svacka. Svensken har haft en oerhört tung årsinledning. Så här har det sett ut sedan januari:

* Missad kvalgräns i Abu Dhabi

* Missad kvalgräns i Dubai

* Missad kvalgräns i Saudiarabien

* 54:e plats på WGC i Mexiko 24 februari och där fick alla startande spela fyra dagar.

Och nu i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i Florida fortsätter eländet för Stenson. Första varvet gick han fem över par och ser ut att missa ännu en kvalgräns.

– Fem bogeys och 13 par är väl inte riktigt vad vi hade önskat. Tycker inte att jag spelade så tokigt i början, men fick inte ut så mycket av det och missar man lite på något ställe och treputtar från långt håll hjälper det inte till. Framför allt när man inte gör några birdies, sa Stenson till  C More efter varvet.

Stenson avslutade samarbetet med mångårige caddien Gareth Lord i slutet av förra året. Sedan dess har svensken haft Scott Veil på bagen men nu har även det samarbetet tagit slut.

– Ingen av oss kände att vi passade så bra för varandra. Men vi är båda i gott mod. Jag gillar honom verkligen men vi kände att vi inte klickade riktigt, sa Stenson till Golf Channel om uppbrottet.

Den här veckan är det kompisen Marcus Larsson som bär bagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.