Lexi Thompson till höger ber Anna Nordqvist och 37 andra konkurrenter om ursäkt. Foto: TT

Stjärnans klantiga miss – sabbade för svenskan

Uppdaterad
Publicerad

Lexi Thompson förbereder sig som bäst för årets sista golfmajor. Med att be om ursäkt. Hennes passfadäs ställde till det för 38 konkurrenter, bland dem Anna Nordqvist.

– Det var inte meningen. Men jag är verkligen ledsen, säger hon på en presskonferens inför British Open.

Sent under söndagskvällen slog det golfstjärnan Lexi Thompson. Hennes pass var kvar i golfbagen som låg i en lastbil på väg mot Milton Keynes utanför London. Själv satt hon kvar i ett schweiziskt hotellrum.

Fick leta igenom lastbil

Hennes pappa Scott fick tag på lastbilschauffören som stannade och började leta igenom de dussintals golfbagar han hade i släpet. Som om inte historien vore bisarr nog kördes lastbilen av den pensionerade caddien Ian Wright, som jobbade med den trippla The Open-vinnaren Seve Ballesteros.

Amerikanskans caddie tog sig i sin tur de 45 kilometerna från Genève och mötte upp Wright. Han fick med sig passet och hela historien kunde där ha fått ett lyckligt slut.

Om det inte vore för att dröjsmålet fick lastbilen att missa färjan till England. Morgonen därpå stod Anna Nordqvist och 37 spelare till och förberedde sig för att gå en träningsrunda på Woburn Golf Club. Men utan klubbor är det svårt att spela golf och spelarna väntade förgäves på sin utrustning. När lastbilen väl kom fram hade banan stängt.

”Det var inte meningen”

Nu ber 24-åringen från Florida sina konkurrenter om ursäkt.

– Jag har inte pratat med så många spelare om det. De har inte kommit fram till mig. Jag känner på mig att det är något. Men det var inte meningen och jag tror att alla som känner mig som person förstår... Jag visste inte vad som skulle hända. Det var inte meningen men det hände och jag är väldigt ledsen, säger Lexi Thompson.

Till råga på allt blev Thompson själv också försenad till England när hennes flyg från Genève blev inställt.

British Open inleds på torsdag och spelas i år på Woburn Golf Club i Milton Keynes utanför London.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.