Frida Kinhult imponerar på LPGA-touren i Portland, Oregon. Foto: Steven Dykes/AFP/TT

Superrunda av Frida Kinhult på LPGA-touren

Uppdaterad
Publicerad

De unga svenska golfdamerna fortsätter att visa framfötterna.

Frida Kinhult inledde visserligen LPGA-tourtävlingen i Portland, Oregon, svagt då hon gick runt på 73 slag i torsdags. Men 22-åringen har spelat upp sig och under lördagen imponerade hon rejält.

22-åringen stod för en eagle och sex birdies och när allt var sagt och gjort stod hon noterad för 65 slag, sju under par. Därmed tar hon ett rejält skutt på ledartavlan och landar på delad plats tio när en runda återstår att spela.

På tiondeplatsen hittar vi även Maja Stark med fyra birdies och en bogey. Hon har dock tappat placeringar då hon efter två rundor låg hon på delad plats fyra.

LPGA-touren

I topp leder trion Andrea Lee, USA, Ayaka Furue, Japan, och Lilia Vu, USA – alla på totalt 13 under par, tre slag bättre än svenskorna.

– Det är väldigt viktigt att spela bogey-fri golf. Jag tror att det är mer betydelsefullt än att försöka skaffa sig birdies, säger Furue enligt Reuters.

ARKIV: Här tog Stark hem första LPGA-toursegern (14 augusti):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maja Stark vann på söndagen sin första LPGA-tourtävling. Foto: Tristan Jones/LET

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet