Foto: Bildbyrån

Superrundan av amerikanskan – satte nytt banrekord

Uppdaterad
Publicerad

Lizette Salas är i ledningen efter torsdagens spel på USA-tourtävlingen i Indianapolis. Hennes Score är den hittills bästa för en kvinna. Bara Mike McCulloughs har tagit sig runt på lika få slag.

Dåligt väder gjorde att tävlingen fick ta ett uppehåll. Efter 77 minuters väntan kunde amerikanskan Lizette Salas sänka den putt som innebar att hon tog över ledningen med två slag ner till Angel Yin och Nasa Hataoka. Dessutom satte hon ett nytt banrekord på 10 under par med 62 slag.

– Jag tänkte inte på det någon gång under uppehållet, säger hon till turneringens hemsida.

– Jag hängde med Danielle (Kang) och hon berättade sina fåniga pappa-skämt. Så det höll verkligen mina tankar borta från det. Jag var väldigt glad att vara tillbaka och att avsluta med en birdie från green var grädde på moset. 

Det är den längsta score av en kvinnlig spelare på Brickyard Crossing.

”Laddad att vara tillbaka”

Regerande mästaren Lexi Thompson öppnade förra årets tävling med 63 slag, ett slag i från Mike McCulloughs 62 i PGA Champions Tour 1999.

– Jag har slagit bollen väldigt bra hela det här året, och är bara glad att fler puttar satt i dag. Jag tränade inte alls förra veckan och jag var bara väldigt hungrig och laddad att vara tillbaka, säger Lizette Salas.

Många spelare spelade bra på banan under torsdagen. 88 av 143 spelare spelade under par och 54 stycken var tre under eller bättre.

Svenska Caroline Hedwall gick första rundan på fem under par och delar därmed fjärdeplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.