Anna Nordqvist är bästa svensk Foto: TT

Svag start för Nordqvist i Portland

Uppdaterad
Publicerad

Om ett par veckor tar Europa sig an USA på hemmaplan i 2019 års upplaga av Solheim Cup. Två svenskor, Anna Nordqvist och Caroline Hedwall, ska vara med och försvara de europeiska färgerna på skotska Gleneagles – men den förstnämnda verkar än så länge inte ha toppat formen inför den prestigefulla tävlingen.

I Portland Classic på LPGA-touren i USA, den sista tävlingen inför drabbningen mellan de båda kontinenterna, har nämligen Nordqvist haft en allt annat än lyckosam förstarunda.

Efter 18 hål spelade ligger 32-åringen på två över par, bland annat efter att ha dragit på sig en trippelbogey och en dubbelbogey på det tredje respektive fjärde hålet, och är delad 123:a i startfältet.

Bästa svenska inför den andra speldagen är Louise Ridderström som med fina fem under par ligger på en delad åttondeplats. Två slag skiljer henne från ledande amerikanskan Jane Park.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.