Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenska amatören Andrea Lignells succéstart – jagar världsettan

Uppdaterad
Publicerad

Det är blågult i toppen av amatörtävlingen Augusta National Women's Amateur efter en drömöppning av doldisen Andrea Lignell.

Den svenska 22-åringen är ett slag bakom världsettan Rose Zhang efter första dagens spel.

I påsk avgörs US Masters på anrika Augusta National i Georgia, USA.

Inför majortävlingen värmer damerna upp med Augusta National Women's Amateur som spelas över tre dagar och där finalrundan avgörs på Augusta National. Och det har blivit en svensk drömstart efter första rundans spel på Champions Retreat.

22-åriga Andrea Lignell är ensam tvåa, ett slag bakom ledande Rose Zhang (USA) – världens högst rankade amatörspelare. Detta efter att Lignell signerat för fem under par och totalt 67 slag.

Svenskan var bogeyfri hela dagen och har två slags marginal ner till jagande trean Jenny Bae (USA).

För Ingrid Lindblad, som gjorde stor succé i fjolårets US Open och är världens näst högst rankade amatör, gick det betydligt tyngre. Hon kom in på +6 och får kämpa för att klara kvalgränsen.

MER GOLF: Världsstjärnan Rory McIlroy var jagad inför 18:e och avgörande hålet – då skickade han iväg en monsterdrive som landade blott en meter från hålet (24 mars 2023).

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: PGA

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.