Svenska golfskrällen tappade på slutet. Foto: TT

Svenska golfskrällen tappade på slutet

Uppdaterad
Publicerad

Det blev kanske ingen topplacering för den under helgen ständigt imponerande svenska golfaren Louise Ridderström – men väl en 18:e plats för 25-åringen, som aldrig tidigare hade klarat cutten på LPGA-touren.

Louise Ridderström tappade under sista dagen av LPGA-tävlingen i Daly City, Kalifornien. Svenskan gick runt på tre över par, vilket innebär en delad plats 18 i slutprotokollet.

Daly City var första gången 25-åringen, som gör sitt debutår på LPGA-touren, klarade cutten på proffstouren. Och efter tredje rundan hade hon tätkänning, i och med en fjärdeplats i lördags.

LPGA-touren

Tävlingen vanns efter särspel av Kim Sei-Young, Sydkorea.

Stenson långt efter

Henrik Stenson var enda svenska golfare att få spela alla fyra rundor under helgens PGA-tourtävling i Charlotte, North Carolina. Men 43-åringen var aldrig nära att göra upp om topplaceringarna och ser ut att ha en del att fundera på med bara två veckor kvar till PGA-mästerskapet, den andra av årets fyra majortävlingar.

Stenson avslutade tävlingen i Charlotte med en 70-runda, ett under par. Totalt blev det -3 och delad 28:e plats.

Efter en timmes regnuppehåll kunde Max Homa, USA, ta hem tävlingen med -15, tre slags marginal till landsmannen Joel Dahmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet