Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Madelene Sagström reagerar på PGA-beskedet. Foto: Bildbyrån/SVT

Svenska stjärnan Madelene Sagström om PGA-beslutet: ”Skämtar de?”

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som Madelene Sagström förbereder sig för Scandinavian Mixed på hemmaplan chockades golfvärlden av beslutet att PGA-touren börjar samarbeta med LIV-touren.

Beskedet fick 30-åringen att hoppa till.

– Jag tänkte bara, ”skämtar de? Vad är det som händer?”, säger Madelene Sagström till SVT Sport.

Hon har precis hunnit med sina första golfrundor på Ullna innan Scandinavian Mixed väntar. 30-åringen kommer med fyra starka tävlingar i ryggen, och ser positivt på de kommande dagarna.

– Kul att vara på hemmaplan med golfklubborna och vara redo för tävling. Jag har haft fyra bra tävlingar nu med bra placeringar så det känns som att det är på väg i rätt rikting och jag trivs i det jag gör, säger Sagström.

”Skämtar dom?”

Golfvärlden chockades under gårdagen av nyheten att PGA-touren inleder ett samarbete med sin tidigare ärkefiende LIV-touren.

Ett beslut som kom oväntat och resulterat i starka åsikter.

– Jag var väl inte riktigt förberedd på detta heller. Sedan så tycker jag att det är jättesvårt att säga vad det betyder. Men jag blev absolut chockad när jag vaknade. Jag tänkte bara, ”skämtar de? vad är det som händer?”.

Även golflegendaren Annika Sörenstam förvånades av beslutet.

– Jag var chockad kan man säga. Jag satte på telefonen eftergolfrundan och det kom upp som en nyhet. Då tänkte jag ”vad är dethär för någonting?”.

PGA-tourens kommissionär Jay Monahan har fått kritik från flera håll för beslutet, det har bland annat kallats för hyckleri. Åsikter som Sagström inte är förvånad över.

– Jag förstår det absolut, det har blivit en stor vändning om deras åsikter i saker och ting. Jag har väl varit ganska nöjd hela tiden att jag sluppit vara en herrspelare som fått ta så tydliga beslut. Men jag är väl mer intresserad av att höra vad det betyder för PGA-spelarna, LIV-spelarna och alla andra.

KLIPP: PGA-chefen svarar på kritiken: ”Förstår att folk kallar mig hycklare” (7 juni 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.