David Lingmerth. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenskens mardrömsdag – 14 slag över par

Uppdaterad
Publicerad

David Lingmerth visade fin form och var nära att ta karriärens andra seger på PGA-touren i Marlyland för två veckor sen. Under fredagen hade han i stället en av karriärens tyngsta dagar.

Den 29-årige svensken gick runt den andra rundan av Scottish Open på 86 slag, hela 14 över par. Mardrömsrundan avslutades med en kvadruppelbogey på det 18:e hålet. Innan dess hade Lingmerth två dubbelbogeys och en trippelbogey. Lingmerth missar nu att kvala in till British Open nästa vecka.

Alex Norén som vann tävlingen i fjol missade också cutten som hamnade på ett under par. Henrik Stenson landade på tre under par. Bäst av de sju svenskar som är kvar ligger Kristoffer Broberg. En delad elfteplats på -5.

Irländaren Padraig Harrington delar ledningen med Alexander Knappe, Tyskland och Callum Shinkwin, England, på nio slag under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.