• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Madelene Sagström och resten av golfsvenskorna fick nöja sig med en fjärde plats. Foto: TT

Sverige fyra i LPGA-lagtävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Thailand vinner LPGA-lagtävlingen i golf i San Francisco. Sverige förlorade även matchen om tredjepris och slutar fyra.

– Att vi vinner den här tillställningen är stort för golfen i Thailand, säger Paphangkorn ”Patty” Tavatanakit, enligt AP.

I finalen besegrades Australien. Det thailändska laget innehöll även systrarna Ariya och Moriya Jutanugarn samt Atthaya Thitikul. Ariya Jutanugarn utsågs till tävlingens bästa spelare.

De möte en australisk kvartett bestående av Stephanie Kyriacou, Hannah Green, Minjee Lee och Sarah Kemp.

Sverige, som imponerat i gruppspelet, förlorade först semifinalen mot Australien och därefter matchen om tredje pris mot USA.

– Vi ville så klart inte förlora båda matcherna i dag, men det har varit en fenomenal vecka. Vi har haft så kul och jag tror att vi kommer att se tillbaka på den här helgen med mycket glädje, säger Madelene Sagström i en intervju med arrangörerna.

Hon, Maja Stark, Anna Nordqvist och Caroline Hedwall bildade det svenska laget.

– Det kändes som att vi inte direkt gjorde några misstag. Vi hade helt enkelt inte marginalerna på vår sida, säger Nordqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.