Ingrid Lindblad, Linn Grant, Beatrice Wallin och Maja Stark firar Sveriges tredje raka lag-EM-guld. Foto: Bildbyrån

Sverige tog tredje raka EM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska laget höll för trycket under lördagen.

På sextonde hålet kunde Linn Grant sänka en 1,5-metersputt för segern i sin match och därmed också säkra tredje raka EM-guldet.

Som andra nation någonsin kunde Sverige säkra sitt tredje raka lag-EM-guld. Maja Stark och Beatrice Wallin inledde dagen med en foursome-match mot Helen Tamy Kreuzer och Alexandra Forsterling. Efter 15 hål var det klart, 4&3 och Sverige hade tagit tag i matchen.

Efter att Ingrid Lindblad förlorat sin singelmatch mot Aline Krauter stod det klart att Linn Grant skulle få ansvaret att bärga guld till Sverige. Grant fick en jobbig inledning men skulle spela upp sig. På femtonde hålet på Upsala GK fick Linn Grant läget, en 1,5-metersputt för matchen och mästerskapet.

21-åringen visade inga tecken på nervositet och rullade bestämt i guldputten och det svenska laget fick fira ordentligt tillsammans vid sidan av green.

Även de svenska herrarna ställdes mot Tyskland i finalen. Där var dock resultatet omvänt vilket innebar att Sverige missade chansen att säkra en lag-em-dubbel för andra året i rad.

SE MER: Gyllene golfgenerationen jagar EM-guld på hemmaplan (9 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.