Justin Thomas. Foto: TT

Thomas vann PGA-mästerskapen efter drama

Uppdaterad
Publicerad

Mito Pereira från Chile hade hela tre slags ledning inför den sista rundan av PGA-mästerskapen i Tulsa i USA – men kollapsade totalt.

Vann gjorde i stället amerikanen Justin Thomas efter särspel.

– Jag hade ingen känsel i benen när jag skulle putta för vinsten, säger han efteråt.

Mito Pereira hade en tung avslutningsrunda, men behöll ändå ledningen till sista hålet – där han slog bollen i vattnet. Det blev en dubbelbogey och Pereira föll ner till tredje plats efter en runda på 75 slag.

– Det svider, såklart. Men överlag är jag nöjd är veckan. Jag trodde att jag skulle vinna på hål 18, men det blev tyvärr inte så, säger chilienaren.

Klättrade rejält

I stället blev det särspel över tre hål mellan amerikanerna Justin Thomas och Will Zalatoris, som båda låg på fem under par efter de fyra rundorna. 29-åriga Thomas hade i ryggen en sistarunda på 67 slag, fyra bättre än Will Zalatoris, och vann till slut särspelet med ett slag. Thomas klättrade därmed hela sex placeringar under avslutningsdagen.

– Det är en så svår tävling. Men min caddie (Bones) gjorde ett jättebra jobb och höll mig fokuserad, säger Thomas.

Tufft för svenskarna

Det blev tredubbel amerikanskt i topp, då Cameron Young tog sig in på en delad tredjeplats, bredvid Mito Pereira, ett slag efter toppduon.

Ingen av svenskarna i tävlingen, Henrik Stenson och Alex Norén, tog sig förbi ”cutten” efter den andra rundan.

För Tiger Woods var PGA-mästerskapen hans andra majortävling sedan den svåra bilolyckan i februari i fjol, men stjärnan var tvungen att hoppa av efter den tredje rundan på grund av smärta i sitt skadade högerben. Han låg då långt efter täten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.