Tiger Woods ser ljust på framtiden efter en lyckad fjärde ryggoperation. Foto: Bildbyrån.

Woods vill tävla igen efter lyckad operation

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods är positivt inställd till framtiden efter en lyckad ryggoperation. Han vill forsätta spela professionellt, men har ingen brådska med att komma tillbaka.

– Jag har inte känt mig så här bra på flera år, skriver Woods på sin hemsida.

Den tidigare amerikanske världsettan och 14-faldige majorvinnaren Tiger Woods genomförde i slutet av april sin fjärde ryggoperation i karriären. Han hade under en längre tid haft problem med ryggen sedan han åter var redo för spel i december efter 15 månaders skadefrånvaro. Den här gången kommer han inte att skynda med rehabiliteringsträningen.

– Jag kan inte ändra på att det kommer ta ytterligare två och en halv till tre månader. Mitt enda fokus är rehabilitering och att göra det som läkarna säger. Jag koncentrerar mig på kortsiktiga mål, säger stjärnan enligt BBC.

”Vill spela professionell golf igen”

Woods är däremot tydlig med vad han vill i framtiden. Han vill spela professionell golf igen. Senast han vann en turnering var 2013.

– Den långsiktiga prognosen är positiv. Min kirurg och sjukgymnast säger att operationen var lyckad. Jag går och gör mina övningar och följer mina barn till och från skolan. Jag får helt enkelt ta det från dag till dag. Det går inte att skynda, säger han och fortsätter:

– Jag vill samtidigt vara tydlig med att jag vill spela professionell golf igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.