Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tiger Woods ber om ursäkt efter skämtet. Foto: PGA

Tiger Woods ber om ursäkt för tampongskämt

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods comeback på golftouren överskuggas av att han hamnat i blåsväder efter ett skämt med en tampong.

– Jag ber om ursäkt om jag sårat någon, säger Woods.

Tiger Woods återvände tilll PGA-touren och tävlingen Genesis Invitational i Los Angeles under torsdagen efter åtta månders frånvaro i sviterna efter den svåra bilolyckan för två år sedan.

Han gick den första rundan på 69 slag och den andra på 74 och är just nu delad 60:e i tävlingen och tros nå cutten – andra rundan blev inte helt färdigspelad på grund av dåligt väder.

Men comebacken överskuggades av att han smusslade över en tampong till medspelaren Justin Thomas, ett skämt enligt Woods och något de ofta ägnar sig åt touren. Det uppfattades av flera personer som sexistiskt och skapade stor uppmärksamhet på sociala medier.

Ende svensken Alex Norén missade cutten

– Det var menat som ett skämt mellan vänner men slog fel och jag ber om ursäkt för det och det var inte meningen, säger Woods på presskonferensen efteråt.

Stora delar av världseliten deltar. Amerikanen Max Homa leder på -10. Woods har +1. Den enda svensken i startfätet, Alex Norén, har spelat klart som 83:a med +3 (73-72).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.