Tiger Woods besked: ”Känns som jag kommer spela”

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods, 46, ser ut att gå mot comeback.

På Augusta National planerar golfstjärnan att delta i The Masters – 25 år efter att han vann tävlingen första gången.

– Just nu känns det som jag kommer att spela, säger han på en presskonferens.

Tiger Woods går mot comeback. Detta drygt 14 månader efter den allvarliga bilolyckan som nästan tvingade honom amputera bort sitt ben.

Han berättar på en presskonferens att han kommer gå nio hål i morgon, onsdag, som ett sista test innan han bestämmer sig slutgiltigt. The Masters börjar officiellt på torsdag och pågår till söndag.

The Masters

På frågan om han tror att han kan vinna tävlingen svarade Woods kort: ”Det gör jag”.

– Jag kan slå bra. Jag har ingen oro för vad jag kan göra fysiskt ur ett golfperspektiv. Det är att gå som är problemet, säger han.

Tiger Woods går i samma grupp som Louis Oosthuizen, Sydafrika, och Joaquin Niemann, Chile, på torsdag med start 16.34 svensk tid, om han kommer till start.

Om Woods kommer till spel blir det första gången han möter världseliten i golf sedan november 2020. Även då var det The Masters som blivit framflyttat på grund av pandemin. Efter det genomgick Woods operation för sina ryggproblem och återhämtade sig fortfarande från det när han var med om bilolyckan där han skadade sig allvarligt i ena benet och foten.

KLIPP: DeChambeau: ”Vi hörde vrålet när Tiger anlände”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet