Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se legendarens osannolika miss på sista hålet – räddade upp situationen med ett konstslag Foto: Discovery+

Tiger Woods med krämpor i comebacken: ”Ryggen krampade”

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods gjorde ett sällsynt inhopp på PGA-touren när han gick runt den första rundan i Kalifornien på 72 slag.

På 18:e hålet stod golflegendaren för en blunder.

– Jag har aldrig sett Tiger Woods göra det där, säger Discoverys kommentator Wille Schauman.

Se Woods miss i spelaren ovan.

Problemen uppstod på det 15:e hålet för den 48-årige legendaren som aldrig helt återhämtat sig efter den svåra bilolyckan för tre år sedan och som var nära att kosta honom livet. Det var hans första riktiga tävling sedan i april förra året och tävlingsovanan lyste igenom.

– Min rygg krampade. Det har krampat de tre senaste hålen och det låste sig bara på mig, säger Woods, som var nervös, efter 72 slag, +1, den första rundan på Riviera Country Club till PGA-touren.

”Omöjligt att förbereda sig”

– Det är omöjligt att förbereda sig för. Jag förlitar mig så mycket på erfarenhet och efter att ha gjort det här länge, men fortfarande har adrenalinpåslaget i kroppen, säger Woods.

Vid 18:e hålet stod Woods för en så kallad socket, alltså ett slag som sticker direkt till höger efter att bollen träffat klubban.

– Det var längesen det hände senast, säger Woods.

Han lyckades dock rädda upp situationen.

Första gången som Åberg tävlade mot Woods

I bollen bakom gick Ludvig Åberg in på 68 slag och är delad tia. Det var första gången som Åberg spelade i samma tävling som Woods.

De tusentals fansen som följde Woods boll missade det bästa spelet. I bollen framför gick Patrick Cantlay in på 64 slag och tog ledningen.

– Vår grupp hade bra momentum. Jordan (Spieth) och jag var ett antal slag under par på första nio och det var en dag där jag puttade riktigt, riktigt bra. Det var en bra start på tävlingen, säger Cantlay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.