Foto: Bildbyrån

Tiger Woods opererad: ”Tackar för det överväldigande stödet”

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods har genomgått en lång operation efter den svåra bilolyckan.

Golflegendaren hade frakturer på sitt högra vadben och skenben, samt skador på fot och vrist.

Woods är nu vaken och återhämtar sig på sjukhuset.

”Vi tackar alla för det överväldigande stödet”, skriver Woods på Twitter.

Golflegendaren Tiger Woods var med om en allvarlig trafikolycka på en olycksdrabbad del av en väg nära Los Angeles i Kalifornien.

Han fördes till sjukhus, där han under natten genomgick en lång operation – som det kom en rapport från på Woods Twitter-konto tidigt på onsdagsmorgonen, svensk tid.

– Mr Woods drabbades av betydande ortopediska skador på högersidan av underkroppen, som behandlades genom en akut operation av ortopediska traumaspecialister på Harbour-UCLA Medical Center. Öppna frakturer på både den övre och nedre delen av vadbenet och skenbenet stabiliserades genom att sätta in en stav i skenbenet, säger sjukhuschefen Anish Mahajan i uttalandet på Twitter, och fortsatte:

– Yttterligare skador på benen i foten och vristen stabiliserades genom en kombination och skruvar och pinnar. Trauma på muskler och mjukdelar i benet gjorde att man behövde öppna upp musklerna för att minska på trycket efter att det började svälla.

I uttalandet går det även att läsa att 45-årige Woods, som har vunnit rekordmånga 82 PGA-tourtävlingar (varav 15 majors), nu är vaken och kontaktbar och återhämtar sig på sjukhuset.

”Det finns inga ytterligare uppdateringar just nu, och vi tackar er för era hälsningar”, står det vidare.

SE MER: Polisen Carlos Gonzalez först på plats vid olyckan: ”Han var kontaktbar”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.