Tiger Woods släpper första bilden efter bilkraschen. Foto: Tiger Woods Instagram/Bildbyrån

Tiger Woods släpper första bilden efter bilkraschen

Uppdaterad
Publicerad

För första gången efter bilolyckan den 23 februari har Tiger Woods publicerat en bild på sig själv. Han är stödd på kryckor och har högerbenet i gips på en golfbana.

”Det går bättre för golfbanan än för mig”, skriver Woods på Instagram.

Bredvid sig har Woods sin hund Bugs, en boarder collie. Woods ler stort och skriver: ”Det går bättre för golfbanan än för mig men det är trevligt att ha en trogen rehabpartner, människans bästa vän”.

Han befinner sig nu i hemmet i Jupiter, Florida, för fortsatt rehab.

Vid singelolyckan i Kalifornien den tidiga tisdagsmorgonen körde Woods dubbla tillåtna hastigheten. Polisen uppskattar hastigheten till mellan 135 och 140 km i timmen mot tillåtna 72. Han kan av misstag ha tryckt på gaspedalen i stället för på bromspedalen och därefter ha tappat kontrollen över bilen.

Medvetslös efter kraschen

Tiger Woods har själv sagt i förhör att han inte har några minnen från olyckan eller att han ens körde bil den dagen. Ett ögonvittne uppger att Woods de första minuterna var medvetslös men vaknade till när den första polispatrullen kom till platsen.

Superstjärnan krossade en fotled och drabbades av två benfrakturer. Plattor och skruvar av metall opererades in för att stadga upp det skadade partiet. Woods fick stanna i en månad för specialistvård på Harbour-UCLA sjukvårdscenter.

Det är oklart om den 45-årige Woods framtid på golfbanan.

KLIPP: 60 sekunder: Woods rubriker genom åren (24 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.