Tiger Woods tvåa – bästa placeringen på fyra år

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods är tillbaka i toppen.

Och nästan överst.

Amerikanen gjorde sin bästa tävling på fyra år när han slutade tvåa i Valspar Championship i Florida.

– Det vara nära, jag förbättrar mitt spel hela tiden, säger Woods.

Den 14-faldige majorvinnaren Tiger Woods har under flera år tampats med ryggproblem. Så sent som april 2017 opererade han ryggen och har inte fått spelet att stämma på länge.

Men när US Masters står runt hörnet visar den 42-årige amerikanen att han fortfarande kan.

Woods, som slutade på totalt nio under par, hade chansen att få till särspel mot britten Paul Casey, men tolvmetersputten på 18:e hålet blev för kort och den förre världsettan fick dela andraplatsen med landsmannen Patrick Reed.

Det är första gången Woods når topp fem i en PGA Tour-tävling på 1659 dagar.

– Det vara nära,  jag förbättrar mitt spel hela tiden. Jag hade chansen i dag, men jag kände mig inte helt hundra, säger Woods till golfchannel.

– Mitt spel har varit stabilt hela veckan, jag känner mig nöjd med vad jag har åstakommit.

Bäste svensk blev David Lingmerth på 64:e plats. Fyra slag över par.

TV: Se bilder i Sportnytt

En karriär med toppar och dalar

Tiger Woods karriär har kantats av skador och skandaler. Toppen av Woods karriär kom i mitten på 2000-talet och han var länge den främste golfaren i världen. 2009 blev han framröstad till årtiondets idrottare. Men efter otrohetsskandalen 2010 ock skilsmässan från Elin Nordengren började problemen komma.

Vinsterna blev färre och skadorna allvarligare. Det har nu gått fem år sedan amerikanen vann sin senaste tävling, WGC Bridgestone Invitational, 2013, och nu har tio år passerat sedan han vann sin senaste majortitel, U.S. Open 2008.

I maj 2017 greps Woods, misstänkt för drograttfylla efter att han hittats sovande bakom ratten i sin bil med fem olika substanser i blodet. Woods själv hävdade att händelsen orsakades av ”en oväntad reaktion på två receptbelagda läkemedel”. Woods ska ha fått dem utskrivna efter sin fjärde och senaste ryggoperation en månad före incidenten. Det slutade med att han gick med i ett rehabiliteringsprogram.

US Masters spelas 5-9 april och sänds i SVT.

Woods karriär sedan senaste majorvinsten

2008 – Woods vinner sin senaste majortävling, US Open, i playoff mot Rocco Mediate (USA).

2009 – Blir vald till årtiondets idrottare av the Associated Press.

2013 – Vinner sin senaste tävling, WGC Bridgestone Invitational.

2014 – Efter ett fyra månader långt skadeuppehåll kommer Woods sist i sin comeback i Quicken Loans National.

2015 – Woods säger i en intervju att han inte vet om han någonsin kommer att kunna spela golf igen efter alla skador och operationer.

2016 – Efter nästan ett års frånvaro gör Woods comeback i PGA-tävlingen i San Diego, men han floppar och åker ut redan efter två rundor.

2017 – Woods grips misstänkt för drograttfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.