Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pernilla Lindberg tror inte att LPGA överlever om LIV-dam startas. Foto: TT

Pernilla Lindberg: ”Tror inte att LPGA skulle överleva”

Uppdaterad
Publicerad

Greg Norman, chefen för saudistödda LIV-touren, har meddelat att det förs en diskussion med både spelare och tourer om en ny LIV-tour på damsidan.

Rykten och farhågor om detta har florerat länge och de svenska stjärnorna på LPGA-touren är oroade.

– Jag tror inte att LPGA-touren skulle överleva, säger svenska majorvinnaren Pernilla Lindberg till SVT Sport.

– Rykten går absolut att spelare redan blivit tillfrågade, säger Lindberg, som tror att LPGA måste hitta någon typ av samarbete, precis som LET, Europatouren, gjort, där saudiska oljebolaget Aramco har flera tävlingar.

Unga stjärnan Maja Stark tror också att LPGA-touren får det tufft om det skapas ett dam-LIV.

– Jag tror tyvärr inte vi (LPGA) har tillräckligt många spelare som folk är intresserade av så om hälften skulle sticka till en annan tour så tror jag verkligen LPGA-touren kommer få problem.

Stark ser samarbetet med Aramco, som LET har, som positivt för damgolfen eftersom det skapat möjligheter för många spelare att kunna leva på sin golf. Men själv tänker hon inte spela något mer i Saudiarabien.

– Nej  jag mådde inte bra när jag var i landet. Jag hade en dålig magkänsla. När man vet vad som händer utanför repen, nej det känns bara dåligt för mig, säger Stark.

Se inslaget i spelaren ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.