Caroline Hedwall klar för Solheim Cup-spel i september. Foto: Bildbyrån

Trots dålig säsong – Hedwall får chansen

Uppdaterad
Publicerad

Europas kapten till Solheim Cup, Carin Koch, har delat ut sina fyra wildcards. En svenska fanns redan med i laget, nu får en till chansen – Caroline Hedwall fick ett av de fyra frikorten, trots en tung säsong.

I morse blev USA:s lag till Solheim Cup klart. Kring lunch kom Europa med sitt kompletta lag. Det är fyra spelare som alla var med för två år sedan när Europa vann, Karine Icher, Caroline Hedwall, Caroline Masson och Catriona Matthew som tilldelats de fyra frikorten.

– Jag är jätteglad. Efter mina två senaste turneringar så kunde jag inte räkna med något alls, så jag blev jätteglad när Carin ringde, säger Hedwall till tourens hemsida.

Caroline Hedwall är därmed den andra svenska som i september får representera Europa (Anna Nordqvist var klar sedan tidigare), detta trots en något tung säsong ute på touren. Men för två år sedan var det Hedwall som var tongivande när Europa vann på USA:s hemmaplan, hon vann fem av fem matcher.

Europas lag

Sandra Gal

Azahara Munoz

Anna Nordqvist

Suzann Pettersen

Charley Hull

Melissa Reid

Gwladys Nocera

Karine Icher

Caroline Hedwall

Caroline Masson

Catriona Matthew

USA:s lag

Stacy Lewis

Lexi Thompson

Cristie Kerr

Michelle Wie

Brittany Lincicome

Morgan Pressel

Angela Stanford

Gerina Piller

Alison Lee

Lizette Salas

Paula Creamer

Brittany Lang

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Solheim Cup

Mer i ämnet