Både David Lingmerth och Carl Pettersson har vinstchans på USA-touren. Foto: TT Nyhetsbyrån

Två svenskar har vinstchans i USA

Uppdaterad
Publicerad

David Lingmerths genombrottsår fortsätter.

Nu har han vinstchans i Virginia.

Precis som Carl Pettersson.

David Lingmerth och Carl Pettersson har båda goda vinstchanser inför den sista rundan av USA-tourens tävling i Gainesville, Virginia. Lingmerth ligger delad fyra, medan Pettersson är delad åtta. 

Lingmerth, som är blott två slag efter ledande Troy Merritt och Kevin Chappell, hade ett bra läge att sätta en birdie på det sista hålet, men putten gick precis utanför.       

Golf

Superrunda av Merritt   

Lingmerth, som under den andra rundan  gick på sex slag under par, gick runt på tre slag under par i dag, medan ”Big Dog” Pettersson stod för finfina 64 slag, sju under par.  

Ingen av dem var dock i närheten av den superrunda som Troy Merritt gjorde. Amerikanen gick runt på 61 slag, tio under par.

”Uppenbarligen är det en bra grej att spela på lördag – det kanske jag skulle vilja försöka med oftare. Det där var kul!” skriver han på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet