Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ludvig Åberg var långt efter Scottie Scheffler som vann på Bay Hill. Foto: TT

Ludvig Åberg nu 10:a i världen

Uppdaterad
Publicerad

För första gången sedan januari 2018 är en svensk herrspelare topp-10 på världsrankingen i golf.

Ludvig Åbergs 25:e plats i går gör att skåningen kliver upp på 10:e plats.

I januari 2018 trillade Henrik Stenson bort från listan över världens tio bästa spelare. Nu är åter en svensk med på topp 10-listan på världsrankingen.

Stenson var i maj 2014 ytterst nära att passera australiensaren Adam Scott och bli världsetta. 2008 var Robert Karlsson 6:a, 2000 var Jesper Parnevik 7:a, 2017 var Alex Norén 8:a och nu i mars 2024 är alltså Ludvig Åberg rankad 10:a.

The Masters

Scheffler överlägsen

Scottie Scheffler, vann i överlägsen stil när många hade det tufft under avslutningen av Arnold Palmer Invitational igår.

Ludvig Åberg slutade på delad 25:e-plats.

Det såg ut att kunna bli en rafflande avslutning på Bay Hill. Men amerikanen kopplade ett tidigt grepp, och tittade aldrig bakåt därifrån.

På det elfte hålet gjorde världsettan sin fjärde birdie för dagen, gick till 13 under par och drygade ut sin ledning till hela fem slag.

– Det är inte rättvist, det är som att en gymnasieelev spelar mot lågstadiet just nu. Det känns som att det inte spelar någon roll vad de andra gör härifrån och in, för han kommer inte att missa, säger Wille Schauman.

Scheffler höll undan utan problem, och tog sin första seger för säsongen. Världsettan slutade på 15 under par. Tvåa blev Wyndham Clark på tio under par.

Åberg nöjd: "Mycket som var bra"

Svenske Ludvig Åberg slutade tävlingen på en delad 25:e-plats. Trots det ser han positivt på veckan.

– Det var mycket som var bra, framför allt de två sista dagarna. Det var skönt att precis komma in så jag fick spela både lördag och söndag, och sen tycker jag att jag utnyttjar det på ett bra sätt. Det var många bra saker som jag gjorde, och jag får försöka fortsätta göra det till nästa vecka, säger han i Discoverys sändning.

Härnäst väntar den största tävlingen utan officiell majorstatus på PGA-touren, men som i folkmun brukar kallas för just den femte majorn, The Players Championship.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet