Phil Mickelson spelar som i fornstora dagar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Veteranen leder PGA-mästerskapen: ”Jag har väldigt kul”

Uppdaterad
Publicerad

50-årige Phil Mickelson, med fem majorsegrar på meritlistan, leder PGA-mästerskapen efter två rundor. Om han skulle lyckas vinna blir han den äldste majorvinnaren genom tiderna.

– Jag har väldigt kul. Jag ser fram emot helgen, säger Mickelson enligt ESPN.

Phil Mickelson, 50, har sjunkit till en 115:e plats på världsrankningen och han har inte slutat bland de tio främsta i någon tävling 2021. Men i årets andra major, på Kiawah Island, får han spelet att stämma.

Han inledde fredagens runda lite knackigt med tre bogeys på de första nio hålen, men spelade upp sig rejält och gick till slut runt på 69 slag, tre under par.

– Jag spelar bra inför helgen. Att vara med och ha en bra möjlighet, jag har så roligt, säger han.

Mickelson, sammanlagt fem under par, delar ledningen med sydafrikanen Louis Oosthuizen och närmast bakom skuggar stjärnan Brooks Koepka som just kommit tillbaka från en knäskada.

Den amerikanske veteranen är första 50-åring att leda en major efter 36 hål sedan Fred Couples ledde The Masters 2012. Det nuvarande rekordet för äldsta majorvinnare innehas av Julius Boros som var 48 år då han vann PGA-mästerskapen 1968. Det kan Mickelson alltså slå om han håller i sitt fina spel över helgen.

Bägge svenskarna i tävlingen, Henrik Stenson och Alex Norén, klarade kvalgränsen med minsta möjliga marginal. De är fem över par, tio slag från ledning, på en delad 63:e plats.

MER GOLF: Här slår eldmyrorna till mot golfaren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.