Världsettan Ko Jin-Young skulle spelat i SIngapore. Foto: TT

Virusutbrott sätter stopp för golftävlingar

Uppdaterad
Publicerad

Två golftävlingar för världens bästa kvinnliga golfare ställs in på grund av det pågående coronavirusutbrottet, meddelar LPGA.

Det är en tävling i Singapore, som skulle ha hållits i slutet av februari, samt nästa veckas LPGA-tourtävling i Thailand, som sällar sig till skaran av sportevenemang i Asien som påverkats av virusutbrottet.

Golftävlingen i Singapore är en av de mest prestigefyllda tävlingarna på LPGA-touren utöver majortävlingarna. Världens 66 främsta golfspelare, däribland världsettan Ko Jin-Young, skulle ha mötts i Singapore mellan den 27 februari och den 1 mars.

”På grund av den fortsatta sjukdomsoron och de senaste rekommendationerna från en del asiatiska länder om att stora evenemang bör ställas in eller skjutas upp på grund av coronaviruset, har LPGA och dess sponsorer beslutat att ställa in LPGA-tävlingen i Thailand samt Women's World Championship”, skriver LPGA i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer