Foto: TT/Nyhetsbyrån

Woods skadad igen – drar sig ur tävling

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods drar sig ur den pågående Europatourtävlingen i Dubai. Den förra världsettan har fått nya ryggproblem.

”Han tycker att det känns hemskt att inte kunna spela”, säger managern Mark Steinberg till journalisterna på plats.

– Det är som kramp i ryggen, han har haft det förut, men det är länge sedan nu.

Woods inledde svagt på Emirates-banan med 77 slag, fem över par. Men det kan inte förklaras med ryggbesvären.

– Nej, han hade inte ont i går, säger Steinberg.

– Nu behöver han vila och så får man hoppas att det bara är kortvarigt.

Stark vind gjorde att andra rundan avbröts

Andra rundan av Dubai Desert Classic fick avbrytas pga för stark vind. Henrik Stenson som gick första varvet på fyra under par hann spela fem hål och efter fem raka par är han alltjämt bästa svensk på en delad femte plats. Sydafrikanen George Coetzee leder på nio slag under par. Spelet återupptas under lördagen.

Tiger Woods gjorde tävlingscomeback på PGA-touren förra veckan på Torrey Pines i Kalifornien. Där blev det bara två rundor eftersom han missade kvalgränsen för 16:e gången i karriären.

Det har varit mycket fokus på hur Tiger sett ut när han spelat och golfexpertisen har varit enig att det har sett lite stelt ut emellanåt i svingrörelsen men Tiger har inte sagt något om att det inte har känts bra i ryggen, som han fick operera två gånger under hösten 2015. Förrän nu.

Under skadeuppehållet har den amerikanske golfstjärnan rasat till 666:e plats på världsrankningen. Det återstår nu att se om och när kommer tillbaka igen. Hans plan efter Dubai var ändå två veckors tävlingsuppehåll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.