Woods kvaddade bil bärgas efter kraschen. Foto: Bildbyrån

Nya uppgifter: Woods var medvetslös i samband med kraschen

Uppdaterad
Publicerad

Den första person som var fram till Tiger Woods efter bilkraschen berättar att golfstjärnan var medvetslös och att ansiktet var täckt med blod. Det visar nya dokument som blev offentliga under fredagen.

Olyckan inträffade i Rolling Hills Estates i södra Kalifornien klockan 07.12 lokal tid 23 februari. En man som bodde i närheten hörde kraschen och gick dit för att hjälpa till. Mannen berättar i rapporten att Woods var medvetslös och inte svarade på tilltal.

Det har tidigare inte rapporterats om den här privatpersonen utan det har framställts som om polisen var först på plats.

Minns inget av kraschen

Ett par minuter senare anlände den första polispatrullen och Woods kunde då svara på tilltal. Både vid den kraschade bilen och senare på sjukhus sade Woods att han inte hade några minnen av kraschen. Han fick multipla frakturer på höger ben och skärsår i ansiktet.

Polisen har gått igenom bilens ”svarta låda” för att få mer svar kring orsaken till olyckan.

”Jag tror att dessa uppgifter kommer att ge svar på hur olyckan uppstod”, står det i en av rapporterna, uppger AP.

Beroende på vad utredningen kommer fram till riskerar Woods att ställas inför rätta för brott mot trafikförordningen.

60 SEKUNDER: Woods rubriker genom åren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.