Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rory McIlroy har segerchans i US Open. Foto: David Cannon/AFP/TT

Wyndham Clark och Rickie Fowler i ledning i US Open – Rory McIlroy ett slag bakom

Uppdaterad
Publicerad

Det är dubbelt amerikanskt i topp i golfens US Open.

Men mångas ögon är riktade mot trean, som är ett slag bakom.

Rory McIlroy har nämligen chans att bryta sin nio år långa major-torka.

– Jag har följt min plan riktigt bra, säger han.

Amerikanerna Wyndham Clark och Rickie Fowler toppar US Open inför slutrundan, på tio slag under par.

Ett slag efter dessa hittar vi världstrean Rory McIlroy, och han har nu mångas blickar mot sig. McIlroy har fyra majortitlar på meritlistan,varav en kom i US Open 2011.

Varit världsetta flera gånger

Han har dock inte vunnit någon major sedan British Open 2014 – trots att han har varit kvar i världstoppen ända sedan 2014. Han har toppat världsrankingen i flera omgångar, senast i februari.

– Det kändes som att jag spelade smart och stabil golf. Jag träffade många fairways och många greener. Det kändes ganska stressfritt där ute, om man nu någonsin kan säga att en golfrunda på US Open är stressfri, sade han efter sin lördagsrunda, som han gick runt på 69 slag, ett slag under par.

”Följa min plan”

Varken Clark eller Fowler har vunnit någon major tidigare (Fowler blev tvåa i två majors 2014, medan Clark har en 75-plats från PGA-mästerskapen 2021 som bästa resultat). McIlroy är dock osäker på om hans tidigare majorsegrar ger honom en fördel under slutrundan.

– Jag vet inte. Det var så länge sedan jag gjorde det. Jag ska bara gå ut och försöka följa min plan, och känner att jag de tre senaste dagarna har följt min plan riktigt bra. Jag behöver bara göra det en gång till, säger han, enligt Reuters.

MER US OPEN: Amatör glänste: (15 juni):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.