Mary Lou Retton firades stort efter sina fem medaljer vid OS i Los Angeles 1984. Foto: Anonymous

Amerikanska gymnastiklegendaren Mary Lou Retton kämpar för sitt liv

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske gymnastiklegendaren Mary Lou Retton kämpar för sitt liv. 55-åringen har drabbats av en ovanlig form av lunginflammation och kan inte andas själv.

Retton blev första amerikanska kvinna att vinna mångkampsguld vid OS. Hon gjorde det på hemmaplan i Los Angeles 1984 som 16-åring.

Dottern Mckenna Kelley ber för modern och vädjar om donationer till den dyrbara läkarbehandlingen. Mary Lou Retton saknar en sjukförsäkring.

”En process dag för dag”

”Det kommer att vara en process som vi får ta dag för dag och vi hoppas att ni kan respektera hennes integritet eftersom vi vill hålla det mellan henne och vår familj just nu. Hon har behandlats av de bästa av de bästa läkarna här”, skriver den äldsta dottern Shayla Kelley Schrepfer på Instagram.

Förutom mångkampsguldet tog Retton även två silver och två brons i Los Angeles då hon gick på gymnasiet.

Retton lade av bara två år efter framgången vid spelen 1986 och valdes in i internationella gymnastikens Hall of Fame 1997

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.