Simone Biles. Foto: Bildbyrån

Amerikanska stjärnan: ”Rädd för att göra många av momenten inom gymnastik”

Uppdaterad
Publicerad

Simone Biles valde att stå över flera tävlingar under sommarens OS på grund av psykisk ohälsa.

I en intervju med NBC berättar den amerikanska stjärnan om den fortsatta kampen.

– Jag är fortfarande rädd för att göra många av momenten inom gymnastiken, säger Biles.

Den amerikanska gymnasten Simone Biles var en av de olympiska spelens största stjärnor. Men psykisk ohälsa gjorde att 24-åringen tvingades bryta lagtävlingen och sedan stå över finalerna i mångkamp, hopp, barr och fristående.

I NBC:s morgonprogram ”The today show” berättar stjärnan att hon har mentala blockeringar och är rädd för att göra vissa av momenten inom gymnastiken.

– Jag gör mitt signaturdrag på golvet, det har aldrig påverkat mig. Men allting annat känns svårt. Jag ser de andra tjejerna göra det men för mig går det inte, säger Biles i intervjun.

”Fortfarande rädd”

Hon ser dock positivt på framtiden.

– Vändningen, när jag är tillbaka, kommer att komma. Men jag är fortfarande rädd för att göra många av momenten, säger hon.

Biles har tidigare sagt att hon aldrig borde ha ställt upp i OS.

– Om man tittar på allt jag har gått igenom under de senaste sju åren borde jag aldrig ha varit med i ännu en OS-trupp, sa hon i slutet av september.

Med de sju åren syftar Biles på den uppmärksammade skandalen med den före detta landslagsläkaren Larry Nassar som dömts för flera sexuella övergrepp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.