Simone Biles kom hem som en nationalhjälte efter sina fyra OS-guld i Rio 2016. Foto: TT.

Avgår efter ett kritiserat Twitter-inlägg

Uppdaterad
Publicerad

Det fortsätter att storma i amerikansk gymnastik i kölvattnen efter att landslagsläkaren Larry Nassar blivit dömd till mer än 300 års fängelse för att sexuellt ha utnyttjat aktiva. Ett kritiserat inlägg på Twitter har fått den nyvalde ordföranden att avgå.

Nu hoppar ordföranden i förbundet, Mary Bono, 56, av bara fem dagar efter att hon valdes i fredags.

Anledningen är att hon fått kritik av OS-guldmedaljörerna Simone Biles och Aly Raisman efter att ha twittrat kritiskt kring Nikes reklamkampanj med den knäböjande amerikanske fotbollsspelaren Colin Kaepernick.

– Attackerna mot mig har medfört en belastning och försvagat USA:s gymnastikförbund, säger hon enligt BBC.

Strök över loggan på Nike-skorna

Bono twittrade ut en bild av ett par Nike-skor med överstruken logga och skrev: ”Som tur var hade jag en tuschpenna med mig”. Hon gjorde det i samband med ett välgörenhetsevenemang för stridande enheter i USA:s armé.

Simone Biles, som tog fyra guld i Rio-OS 2016, twittrade sarkastiskt: ”Ingen fara, det är inte så vi behöver en smartare ordförande i gymnastikförbundet eller så...”.

Bono tog åt sig av kritiken och lade ut en tweet om att hon ångrade sig och att det inte var så hon ville representera gymnastikförbundet och raderade tweeten med de retuscherade Nike-skorna.

”Det enda tweetet har fått kännetecka min gärning som anställd i det allmänna under två decennier”, skriver Bono.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.