Lina Sjöberg. Foto: Bildbyrån.

Dramatik när Lina Sjöberg gick till sin sista VM-final i DMT

Uppdaterad
Publicerad

Lina Sjöberg tog sig till VM-final i DMT, dubbel-mini-trampolin, med minsta möjliga marginal.

Den trefaldiga världsmästaren gör sin sista tävling i grenen.

– Det blev en nervig väntan in i det sista, säger hon.

Gymnasten Lina Sjöberg har haft sina största framgångar i DMT, men efter VM kommer fullt fokus istället att ligga enbart på trampolin.

I en tidigare intervju med UNT berättar 29-åringen att dubbel-mini-trampolin sliter hårt på kroppen och att hon känner en mättnad.

– Jag har uppnått allt man kan i DMT, och så finns det en skaderisk, sa Sjöberg till tidningen.

”Svårt att tävla”

Sjöberg har tagit tre VM-guld och ett EM-guld i DMT men hon är inte i absolut toppform i VM i Bulgarien som pågår just nu.

– Det var svårt att tävla DMT idag eftersom det är min sista tävling och för att jag inte har tränat så mycket som man kanske borde om man ska tävla VM, säger hon i ett pressmeddelande.

Men det räckte ändå till en finalplats, med knapp marginal. Tre gymnaster slutade på samma poäng och Sjöberg hamnade högst placerad av dem tack vare svårighetsgraden. Hon slutade nia, slagen av bland annat tre amerikanskor. Då bara två från varje land får vara med i finalen knep svenskan den åttonde och sista finalplatsen.

”Superskönt”

– Efter första hoppet var jag jättebesviken för att det inte riktigt blev som jag ville, men jag försökte ladda om och tänka att det får gå som det går. Sen var jag ganska besviken efter mitt andra hopp också och det blev en nervig väntan in i det sista. Men det var superskönt att ta den sista finalplatsen.

Finalen avgörs imorgon kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.