Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sveriges herrar tog EM-brons. Foto: SVT

EM-brons i truppgymnastik för Sveriges herrar

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges herrar hade ett ypperligt läge i EM i truppgymnastik. De satsade och höjde svårighetsnivån inför trampetten – men då blev det flera fall och svenskarna fick nöja sig med brons.

– Det där var inte alls bra, konstaterar SVT:s expert Simon Nyberg.

De svenska herrarna kom till EM som regerande mästare, inledde bra i fristående och stod därefter för en strålande insats i tumbling. Domarna belönade Sverige med 21,75 poäng.

– Där satt den! Det där ska de vara riktigt, riktigt nöjda med. Det är riktigt hög svårighet och de visar hög klass på sina framåtvarv, säger SVT:s expert Simon Nyberg.

”Det där var inte alls bra”

Allt såg perfekt ut inför trampetten – inte minst med tanke på att konkurrenterna från Danmark hade flera misstag i det momentet.

Men med höjd svårighetsnivå kom flera fall för svenskarna och dessutom landade Antonio Cordua illa och skadade foten i sista hoppet.

– Det där var inte alls bra. Man valde att höja svårigheten ganska rejält från kvalet. Man har valt ”nu går vi för det” men tyvärr räcker det inte hela vägen utan det blir en hel del fall.

Norge smet förbi och Sverige fick nöja sig med brons.

– Det är tungt. Vi gick för guldet. Vi vågade satsa på det, i dag höll det inte hela vägen, säger Patrik Gustafsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.