Foto: Bildbyrån

Vinst för Jonna Adlerteg i VM-uppladdningen

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Adlerteg värmer upp för VM med världscupen i ungerska Szombathely. Där blev det en vinst i barr med poängen 13.90 i finalen.

Världscupävlingen i ungerska Szombathely är VM-förberedande och för Jonna Adlerteg blev det mesta möjliga utdelning, i alla fall sett till placeringen. Det blev nämligen vinst för Adlerteg och poängen i finalen landade på 13.90, vilket var en tiondel lägre än i kvalet. Svenskan vann med åtta tiondelar före Barbora Mokosova, Slovakien, och Paula Raya, Spanien, som var tvåa och trea.

– Jag är glad att jag har kört igenom två serier två dagar i rad. Gårdagens serie kändes lite bättre rakt igenom. Idag hade jag en situation på förträningen där jag tappade greppet som jag inte är van vid och tappade lite fokus. Därför är jag extra nöjd att jag kunde fokusera om och gå in och sätta serien på tävlingen, säger Jonna Adlerteg till gymnastikförbundets hemsida.

Härnäst väntar ytterligare en VM-förberedande tävling, i Paris nästa helg, för Adlerteg. Inför den världscupstävlingen kommer Adlerteg träna vid det Franska Olympiska centret i Paris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.