Seger för Lina Sjöberg i historisk världscuptävling i DMT

Uppdaterad
Publicerad

Lina Sjöberg skrev in sig i historieböckerna när hon vann den första världscuptävlingen i DMT, dubbelminitrampolin, i dag. Svenskan hyllades av förbundskaptenen efteråt.

– Jag är så imponerad av hennes prestation, säger Jenny Söderlund.

Lina Sjöberg var äldst i startfältet i Ryssland med sina 26 år och tog ledningen i första hoppomgången med en spikad landning. Andra hoppet var också det bra och med totalpoängen 71.600 blev hon den första vinnaren någonsin i en världscuptävling i DMT.

– Det var en lite annorlunda tävling, där det inte fanns någon DMT i uppvärmningshallen, så det blev färre hopp jämfört med hur det brukar vara. Jag var säker på mitt andra hopp, men det första har jag inte kört sedan VM förra året, säger Sjöberg i ett pressmeddelande från gymnastikförbundet.

”Så imponerad”

Sjöberg hyllades efteråt av förbundskapten Jenny Söderlund.

– Efter VM förra året är det här Linas bästa internationella tävling. Jag är så imponerad av hennes prestation idag.

I herrarnas tävling slutade Gustav Tingelöf femma.

Lina Sjöberg är en stor profil i DMT och vann förra året VM-guld. Hon satte dessutom världsrekord i svårighet med sitt nya hopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.