Adlertegs serie har högst svårighetsgrad i EM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Barr-specialisten Jonna Adlerteg tog silver på EM ifjol och gjorde sitt bästa kval i karriären hittills igår – nu laddar hon för morgondagens final i polska Szczecin. Hennes serie har den högsta svårighetsgraden i startfältet och när den gås igenom i träningshallen finns som alltid tränaren Sebastian Melander på plats.
– Jag har väldigt stort förtroende för honom, hans ledarskap har verkligen lyft mig till den gymnasten jag är, säger Jonna Adlerteg till SVT Sport.

Hamnstaden Szczecin som ligger vid floden Oders mynning i nordvästra Polen var under Sveriges stormaktstid på 1600-talet och fram till och med freden i Stockholm 1720 huvudstad i svenska Pommern.

Mycket har hänt sedan dess och nu 2019 är Stettin för första gången värd i EM i artistisk gymnastik.

Störst förväntningar vilar på dubbla EM-silvermedaljören Jonna Adlerteg som efter segern i kvalet med nytt personbästa nu gör sig redo för inför finalen.

– Nu kommer vi jobba på detaljerna i serien och idag handlar det väl mest bara om att hålla igång kroppen. I finalen vill jag bara få till en bra serie och det vet vi kan räcka långt, säger Jonna Adlerteg till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer