Historiska VM-dagen för herrarna

Uppdaterad
Publicerad

Det är de stora gymnastiknationerna som brukar prenumerera på VM-gulden. När Carlos Yulo och Ibrahim Colak inledde och avslutade VM-lördagen med varsitt VM-guld skrev de historia. Aldrig tidigare har någon från Filippinerna eller Turkiet tagit ett VM-guld.

Carlos Yulo tog visserligen ett brons på VM i fjol men det kom som en överraskning när 19-åringen från Filippinerna tillslut stod överst på pallen i fristående före Artem Dolgopyat från Israel och kinesen Xiao Ruoteng.

Herrarnas ringar bjöd också på en historisk guldmedaljör och osedvanligt känslosamma scener. Samtliga tre medaljörer firade som om de tagit VM-guld. Visst hör det inte till vanligheterna att nationaliteterna på en VM-pall är Turkiet, Italien och Frankrike. Ibrahim Colak rev av ett leende mitt under sitt program och kände kanske redan då på sig att det skulle gå vägen.

Publikens högsta jubel lockade nog tysken Nick Klessing fram när han hoppade av ringarna med en trippelvolt. Det hjälpte honom i slutändan inte. Tysken slutade sist.

I herrarnas bygelhäst tog britten Max Whitlock ett väntat VM-guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.