Missen förstörde för Adlerteg – åtta i VM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Det såg bra ut. Men en miss förstörde för Jonna Adlerteg. 13,166 räckte inte till någon medalj för den första svensken i en VM-final i en grenfinal på 60 år.

– För det första är jag stolt över att jag var i final och över att jag klarade mina svåra övningar. Men jag är besviken över att jag fick ett avbrott på en väldigt enkel övning, säger Jonna Adlerteg till SVT Sport.

I den historiska VM-finalen i barr slutade Jonna Adlerteg på en åttonde plats. Det är den nästa bästa svenska placeringen på 60 år. Inte sedan Berit Jönsson blev 5: 1958 har en svensk varit i VM-final i en grenfinal i gymnastik.

– Jag stolt över att jag är i final och över att jag klarade mina svåra övningar, säger Jonna Adlerteg till SVT Sport.

”Fram till missen var allt hon gjorde fint”

Jonnas program var stabilt fram till slutet. Men i ett hopp kom hon fel och missen blev kostsam. En poängs avdrag. Hon landade till slut på 13,166, att jämföra med hennes kval 14,443 och segraren Nina Derwael som fick 15,200.

– Jag är besviken över att jag fick ett avbrott på en väldigt enkel övning, säger Jonna Adlerteg till SVT Sport.

– Hon får inget grepp och kommer fel – det kommer bli en poängs avdrag. Fram till missen var allt hon gjorde fint – hon kommer att vara besviken, säger Veronica Wagner i SVT:s sändning 

”Stort att jag kan göra det”

Tvåa blev Simone Biles som tidigare i dag tog sitt 13:e VM-guld.

Vad tar du med dig?

– Att jag kan vara topp i världen. Det är väldigt stort att jag kan göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.