Vanessa Luby visar Niklas hur han ska bemästra barren.

Lilla Sportspegeln: Niklas utmanar sig själv i artistisk gymnastik

Uppdaterad
Publicerad

Mod, styrka och kroppskontroll – det är egenskaper som behövs om man ska träna artistisk gymnastik. Lilla Sportspegeln reste till Eskilstuna för att pröva på. Dessutom har vi träffat Moa som laddar för seriestarten med sitt handbollslag.

Eskilstuna gymnastikförening är en över hundra år gammal klubb och hemvist för OS-gymnasterna Jonna Adlerteg och Emma Larsson. I kväll hänger Niklas med en träningsgrupp för flickor som är 7 till 12 år gamla. Med på träningen är faktiskt också gymnastikstjärnan Emma Larsson, som nu är skadad.

Niklas får tips av Isabell, Sally och Vanessa och prövar på grenarna hopp, bom, barr och fristående. Och så får vi veta vad man har grytvantar till när man tränar gymnastik.

Lilla Sportspegeln

Moa Sjögren spelar handboll med IK Baltichov i Lerum utanför Göteborg.

– Jag älskar handboll för att det är en lagsport. Gemenskapen i vårt lag är jätteviktig. Det blir roligare och man är kompisar med alla.

Vi får se lagets uppvärmningsdans, får tips om skott och målvaktsspel, och så berättar Moa om när hon var maskot på EM i handboll – ett riktigt häftigt minne.

Dessutom får alla som älskar handboll ett litet tips från ingen mindre än landslagsstjärnan Bella Gulldén – missa inte det!

Lilla Sportspegeln

Programledare: Niklas Nord

Sänds: Barnkanalen torsdag 2 november 18.30

Sociala medier: #lillasportspegeln

Programmet finns alltid på barnplay.se efter sändning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lilla Sportspegeln

Mer i ämnet