Lina Sjöberg fick nöja sig med brons i VM. Foto: Bildbyrån

Svenskt VM-brons i trampolin

Uppdaterad
Publicerad

Trampolingymnasten Lina Sjöberg siktade på VM-guld, men fick efter ett misstag nöja sig med bronset vid tävlingarna i Sofia, Bulgarien.

– Det är klart att det inte känns bra eftersom jag vet att jag kan bättre. Men jag är ändå tredje bäst i världen. I vår väntar ett EM och nästa år är jag tillbaka på VM. Då tänker jag inte komma hem med en bronsmedalj till, säger Sjöberg, som tagit VM-brons tidigare, i ett pressmeddelande.

I det första hoppet i finalen landade hon snett och tog ett steg utanför landningszonen.

– Jag vet inte egentligen vad som hände. Jag kände inte riktigt att jag hamnade snett först, men i landningen så var känslan att nu är det kört. Sen såg jag att de andra inte fick så höga poäng och att ett perfekt andra hopp kunde räcka till medalj, säger hon i ett pressmeddelande.

Det andra hoppet var nästintill perfekt med hög svårighet och fin poäng i utförande. Det var också tack vare den kombinationen som Sjöberg också höll sig kvar på pallen.

Sydafrikanskan Bianca Zoonekynd vann tävlingen i dubbelminitrampolin före ryskan Polina Trojanova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.