Foto: Bildbyrån/SVT

Tonya Paulsson inför VM i gymnastik: ”Lite speciellt nu när Jonna inte är med”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon inleds VM i gymnastik, som sänds i SVT.

I Jonna Adlertegs frånvaro ställs förhoppningarna om en svensk finalplats på damsidan till 18-åriga Tonya Paulsson.

– Det kommer att vara lite speciellt nu när Jonna inte är med.

Jonna Adlerteg stod för sin största framgång i karriären i OS i Tokyo där hon var en placering från den individuella barrfinalen. Trots det meddelade 26-åringen i september att hon tar en paus från gymnastiken.

– Jag ska fokusera på skolan och livet utanför gymnastiken, sen får vi se hur jag gör i framtiden. Det är ju långt kvar till nästa mästerskap, sa Adlerteg till SVT Sport.

Sex andra svenskar ska nu försvara de blågula färgerna i VM i Japan, som inleds i morgon. Enligt SVT:s expert Veronica Wagner är det David Rumbutis och Tonya Paulsson som eventuellt kan vara med och slåss om finalplatser i mångkamp.

– Mina förväntningar på VM är att det kommer att vara stort. Jag kommer att se de bästa gymnasterna i världen, det väldigt coolt. Och att jag är där, och är en av dem, säger Paulsson till SVT Sport.

”Kommer att vara speciellt”

18-åringen har inga medaljförväntningar i VM, men ser framåt.

– Jag är där och visar att jag finns. Sedan, kommande VM, kommer jag också att kunna slåss om medaljer och finaler.

Paulsson får nu en delvis ny roll i det svenska laget.

– Det kommer att vara lite speciellt nu när Jonna inte är med. Vi har ju ett ganska ungt gäng som åker, det har varit skönt att ha Jonna där. Hon är erfaren och kan ge oss tips, men nu känner jag att det också är dags för mig att ge lite tips. Jag är också ganska erfaren, har åkt på många tävlingar och är äldst av oss tjejer som åker.

GUIDE: SVT:s sändningar från mästerskapet startar på torsdag – här är alla förutsättningar inför VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.