Larry Nassar vid domstolsförhandlingen tidigare i år. Foto: TT.

USA: Gymnastikskandalen skördar nya offer

Uppdaterad
Publicerad

USA:s gymnastikförbunds vd och ordförande Kerry Perry lämnar sina uppdrag, bara nio månader efter att hon tillträtt. Detta i kölvattnet av att landslagsläkaren Larry Nassar dömts till 175 års fängelse.

Avhoppet blir ytterligare ett slag mot den redan hårt ifrågasatta styrelsen som kämpar med sin återuppbyggnad efter skandalen med den tidigare landslagsläkaren Larry Nassar, som utsatt över hundra kvinnliga gymnaster för sexuella övergrepp.

Det är USA:s OS-kommitté som satt tryck på Perry då de ifrågasatt hennes förmåga att kunna föra gymnastikförbundet igenom den här krisen, skriver AP.

Beskedet att Perry avgår med omedelbar verkan kommer kort efter att gymnastikförbundet meddelat att även huvudtränaren Mary Lee Tracy avgått.

Hela styrelsen i gymnastikförbundet har avgått

Nassar dömdes i våras till 175 års fängelse och amerikanska myndigheter meddelade då att de skulle tillsätta en utredning kring sexuella övergrepp inom hela den organiserade idrottsrörelsen.

Gymnastikförbundet meddelade å sin sida att samtliga ledmöter i styrelsen lämnar sina uppdrag, efter påtryckningar från den olympiska kommittén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.