Jennifer Williams. Foto: Bildbyrån

Svensktalangen näst sist i första VM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-åriga gymnasten Jennifer Williams första VM-final är avklarad.

Svenskan slutade på 23:e plats i mångskampsfinalen.

Vann gjorde ryskan Angelina Melnikova.

Det var en skräll att Williams ens tog sig till final.

Som första svenska sedan 2009 kvalificerade sig en svensk in till en VM-final i mångkamp när hon tog sig vidare genom en 22:a plats i kvalet.

– Jag har inga stora förväntningar eller mål i finalen. Mitt mål är att göra det bättre än i kvalet. Jag hade en del misstag i kvalet, och målet blir att göra alla misstag bättre, sade Jennifer Williams till SVT Sport efter kvalet.

Resultatmässigt blev det däremot inte bättre än i kvalet. Williams tappade en placering och slutade 23:a med 48.232 poäng. Williams tappade en del poäng i barr där hon föll.

”Efter första fallet i barren blev det svårt att fokusera och tyvärr blev det ett fall till. Men till bommen hade jag bestämt mig för att inte ramla”, säger Williams i ett pressmeddelande.

I den avslutande bommen fick hon problem men repade sig och höll sig kvar. Williams såg dock inte helt nöjd ut efteråt.

”Ja, jag är inte jättenöjd med själva tävlingen men känner ju verkligen att jag fått med mig en massa erfarenhet”, säger hon.

SVT:s expert Veronica Wagner:

– Hon hade ett lite blåsigt bomprogram. Många delar var superfina men så hade hon lite vingel hit och dit, vilket hon säkert grämer sig över, säger hon.

Guldfavoriten Angelina Melnikova höll för trycket i finalen. OS-trean vann kvalet och fortsatte att imponera när hon vann på 56.632 poäng. Men det var nära att det blev amerikanskt i topp. Leanne Wong blev nämligen tvåa på 56.340 poäng. Amerikanskan Kayla DiCello knep bronspengen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.